![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 4 Dołączył: 27.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętam, że kiedyś udało mi się napisać skrypt, który odświeżał co 1s div i pobierał z innego pliku zawartość i wyświetlał ją w tym divie (aktualizując ją co 1s).
Obszukałem wszystkie moje hostingi, googla, inne źródła, nigdzie nie znalazłem tego prostego skryptu (a mi jest bardzo potrzebny). Zapodam jak wyglądały pliki odzyskane z mojej pamięci (skrypt akurat odświeżał aktualną godzinę) plik1.php
plik2.php
skrypt co 1s pobierał aktualną wersję plik2.php i tworzył dynamiczny zegarek - "cyfry się same zmieniały". Bardzo by mi zależało na tym, by wiedzieć jak to zrobić, gdyż nie pamiętam ;-/ Wiem, że jest masa na ten temat topiców, ale takiego rozwiązania nigdzie nie znalazłem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 4 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej by było gdyby przy odświeżaniu strony pobierał godzinę, a potem sam działał w js?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Wiem, że jest masa na ten temat topiców, ale takiego rozwiązania nigdzie nie znalazłem To się nazywa AJAX. Tyle tego w necie a ty mówisz, ze znaleźć nie możesz? Zainteresuj się jQuery, które w tym przypadku odwali za Ciebie 98% robotyCo nie zmienia faktu, ze to co napisał Wilwarin jest o niebo lepsze. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:32 |