![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem.
Zacznę od razu: w bazie danych mam tabelkę z jednym polem `stan`. Wpisane w nim mam np. 40.38. Odczytuję dane z bazy tak:
Następnie poprzez formularz mam pola wyboru czy liczbę którą wpiszę ma mi odjąć czy dodać. W porządku, jeśli chcę żeby odjęło to odejmuje, ale tak że wyniki wychodzą zupełnie inne niż powinny. np. za małe albo za duże. W wyniku poszukiwań forum znalazłem kilka postów z sugerowaniem ustawienia opcji "FLOAT" dla pola w tabeli mysql. Tak właśnie ustawiłem ale nie zmieniło to nic.
i w końcu UPDATE pola o $nowystan Tutaj stawiam pytanie: Dlaczego wyniki wychodzą nie takie jak trzeba i jak temu zaradzić? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$nowystan = $wynikstanu - $ilosc;
a teraz sobie zróbc: echo $wynikstanu; i sprawdz co zawiera $wynikstanu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak! wyśmienicie działa. Wyskoczyło "Resource id #9" ale zaraz nie odpuściłem i działa
![]() Mam jeszcze jedno pytanie jeśli mogę. Posiadam taki kod. Wiem, że "name" musi być takie same, value jedynie inne. Jak mam dać "$_GET" i to rozróżnić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat . Wyskoczyło "Resource id #9" ale zaraz nie odpuściłem i działa No to masz plusa, że chociaż po wskazówce zacząleś myśleć. ![]() Drugie pytania nie kumam. Skoro wiesz, ze name ma byc takie same, to daj to name takie samo... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Napisałem testowy kod na czysto taki sam jak podałeś wyżej, ubrałem w php i śmiga aż miło. Dziękuję za pomoc.
![]() Pozdrawiam! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:25 |