Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jq odświeżanie diva.
Rid

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam pytanie ,czy mogę w taki sposób to zrobić?:
  1. $jq(document).submit(function () {
  2. $("#MojDiv").load("#element_w_divie");
  3. });

Chciałby odświeżyć element podczas wysyłania formularza i zastanawiam się , czy w ogóle to możliwe.
Może jest jakiś inny sposób ,aby to zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?

Ten post edytował Rid 31.07.2011, 02:14:30
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
nospor

Grupa: Moderatorzy

"podczas" czy "zamiast"?
Bo to drobna różnica.
Jeśli "podczas" to po kiego grzyba, skoro efektu i tak nie będzie widać bo formularz się wyśle wraz z przeładnowaniem strony
Jeśli "zamiast" to zdarzenie submit masz przypisać do formularza i na koncu masz dac return false;
+Quote Post
Rid

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Jeśli "podczas" to po kiego grzyba, skoro efektu i tak nie będzie widać bo formularz się wyśle wraz z przeładnowaniem strony

Właśnie ma być ,podczas.Muszę to jakoś wymusić-chodzi o nieszczęsny edytor,gdzie aby pozbyć się tagu img muszę odświeżyć ten edytor,przed lub podczas wysyłania formularza.

PS.Mam funkcję Ajaxa, która przesyła dane na serwer w evencie jquery submit.Działa to tak ,że jak użytkownik wysyła formularz,idzie post ajaxa na serwer-jakoś to działa:).

Chyba,spróbuję zrobić tak jak wyżej w przykładzie ,tylko czy zdąży ponownie załadować,hmm,jak nie to będę kombinował
z eventem mouseover,tylko trochę to będzię "lipne",ilekroć użytkownik wyjedzie myszką poza edytor,to będzie się on "przeładowywał".
Może ktoś ma inn pomysł jak można to jakoś optymalnie rozwiązać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

Totalnie nie rozumiem Twojej obsesji na temat tego img. Wszędzie gdzie się da to się żalisz na to straszne img... a nie możesz normalnie jak człowiek te img usuwać po odebraniu tekstu z tego edytora? Przecież gdzieś ten formularz wysyłasz, zakładam że do swojego skryptu, więc przeciez możesz tam bez problemu te straszne img wywalić.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:16