![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Załóżmy, że mam standardowy kod dostępny w internecie:
getuser.php
Do kodu wczytywanego przez AJAX dodaje:
Wszystkie się pięknie ładuje, natomiast nie działa wczytany kod JS. Po prostu nie wyskakuje alert. Jak zrobić, aby wczytany kod JS działała poprawnie? Dodam, że kod z select będzie również wczytywać tekst z plików PHP do pola pobranego razem z wywoływaczem, czyli nie działającym select-alert. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety tak łatwo nie będzie. Chyba, że użyjesz któregoś z istniejących frameworków JavaScript (jQuery, Prototype, itp.). W przeciwnym razie będziesz musiał napisać sobie funkcję, która na podstawie pobranej przez XMLHttpRequest odpowiedzi zaktualizuję Ci strukturę DOM Twojej strony (standardowy innerHTML tego nie robi).
Ten post edytował mortus 30.07.2011, 21:21:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jak powinienem to rozwiązać?
Mogę użyć jQuery (i wtedy działa, wczytane elementy obsługują funkcje). Nie wiem jak ten kod przerobić na kod jQuery bo prawie taka sama jest wywoływana, trochę się różni ale to już umiem zrobić ale nie wiem jak poniższą zapisać w jQuery:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jQuery Twoja funkcja to tylko kilka linijek:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki. +++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:15 |