![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem... W bazie posiadam 2 interesujące mnie tabele, które wyglądają następująco: (pomijam nieznaczące rekordy, a kropki dodaje dla lepszej czytelności ![]() tabela1 nazwa: oferty id | ... | ... | wojewodztwo | 55| ... | ... |.........10.........| tabela2 nazwa: wojewodztwa_lista id | .....nazwa.....| 10| mazowieckie | Problem polega na tym, że nie potrafię wyświetlić nazwy województwa z tabeli2 odpowiadającej rekordowi z kolumny wojewodztwo z tabeli1 Mam nadzieję, że jasno to opisałem... Teraz opisze jak to chciałem zrobić : Najpierw chciałem pobrać id z z tabeli wojewodztwa_lista, następnym poleceniem, nazwę z tej samej tabeli. Zaraz po tym pobrałem rekord z kolumny wojewodztwo z tabeli oferty Następnie chciałem porównać wartość id z rekordem w kolumnie województwo z tabeli oferty i jeśli będą takie same wyświetli wartość nazwa z tabeli wojewodztwa_lista Poniżej fragment kodu (zaznaczam że nie mam zbyt dużego doświadczenia z php)
Błagam pomóżcie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:27 |