![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mimo, iż zmienna zawiera dane, bo gdy na stronie linkowanej jest słowo 'jabłko' dostaję info, że słowo jest znalezione, a gdy go nie ma dostaję info, że nie ma tego słowa, to jednak za chiny nie mogę wyświetlić tej zmiennej. Print_r() nic nie zwraca, a var_dump() zwraca: bool(false). Jak to ma się do tego, że w zmiennej jest content ![]() Dlaczego nie mogę go wyświetlić, natomiast mogę na nim operować za pomocą preg_match ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś oszukujesz. Daj więcej kodu.
-------------------- :)
|
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Proszę:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na samym początku tego pliku napisz:
Spróbuj zadać takie coś:
Masz jakieś przekrzywione apostrofy (`) otaczające literę 'm'; ------- Co to jest ?: Pierwszy raz takie coś widzę i nie wiem czy to jest poprawne :/ Ten post edytował zamper 30.07.2011, 18:15:08 -------------------- ![]() |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ta część działa poprawnie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałeś error_reporting(E_ALL); na początku ?
W takim razie jak działa poprawnie to czego nie możesz wyświetlić ? Co jakiś czas dawaj instrukcje aby śledzić wartość zmiennej. -------------------- ![]() |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rzeczywiście dostaje jakieś błędy:
[function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found Problem jest taki, że np ten link mogę pobrać:
Zależy mi na napisaniu skryptu, który będzie sprawdzał czy link jest ok (tak jak ten 2) czy nie tak jak te pozostałe. Jak więc to zrobić ? |
|
|
![]()
|
|
//Wydaje mi się że to nie Twoja wina, ale zabezpieczenia serwerów ci na to nie pozwalają (nie jestem tego pewien).
Czekaj! Spróbuj sobie wkleić te linki na pasek adresu i nacisnąć enter ! Ten post edytował zamper 30.07.2011, 18:42:42 -------------------- ![]() |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziwnie mi parser pozamieniał te linki, ale ogólnie ten drugi tylko mogę pobrać a pozostałe zwracają błąd i chciałbym napisać skrypt, który sprawdzi linki, które zwracają błąd a te, które da się pobrać, sprawdzi czy nie zawierają słowa 'przepraszamy'.
Mogę zapłacić za pomoc. |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zamper robiłem to, i wiem że dostaję błąd 404 itp, ale jak to sprawdzić w skrypcie ?
|
|
|
![]()
|
|
Pffffffffff. Nie musisz płacić. Tutaj na forum pomagamy sobie prawie bezinteresownie
![]() ![]() Jak napisałeś że zapłacisz zaraz się pojawi lawina postów ;P. Mam ! "W przypadku niepowodzenia, file_get_contents () zwróci FALSE." Ten post edytował zamper 30.07.2011, 18:48:21 -------------------- ![]() |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hehe, z doświadczenia wiem, że nie wszyscy są tacy bezinteresowni jak Ty :]
|
|
|
![]()
|
|
W przypadku niepowodzenia, file_get_contents () zwróci FALSE.
Stłum błędy @ i zrób warunek. Jeżeli file_get_contents () zwróci FALSE link jest niepoprawny ![]() Manual na temat file_get_contest() przetłumaczone przez Google ![]() Ten post edytował zamper 30.07.2011, 18:53:05 -------------------- ![]() |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrobiłem tak, ale jako blednę oznacza mi to również dobre linki, np:
http://c.wrzuta.pl/wa5802/21ab751f00148f99...nowa%20fala.mp3 @$nazwa = file_get_contents($i); if (preg_match('/przepraszamy/ims',$nazwa) || ($nazwa==false)) { echo 'zly link }' |
|
|
![]()
|
|
Nie tak zrób to tak:
#Jeśli otwierasz URI znaków specjalnych, takich jak spacje, musisz zakodować URI z urlencode () . (Manual) Nie używaj preg_match (), jeśli chcesz tylko sprawdzić, czy jeden ciąg jest zawarty w inny ciąg. Użyj stristr() Ten post edytował zamper 30.07.2011, 19:07:27 -------------------- ![]() |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Usuń preg_match() i całą tą instrukcje i powinno być dobrze
![]() Ma być tak jak poniżej. Jak nie to już nie wiem :|
Ten post edytował zamper 30.07.2011, 19:16:10 -------------------- ![]() |
|
|
--Mobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Usunąłem, niestety ciągle oznacza mi dobre linki jako niepoprawne :/
No trudno, będę dalej kombinował, w każdym razie wielkie dzięki za zaangażowanie! |
|
|
![]()
|
|
Nie ma co. Fajse jet wtedy kiedy otwierasz strone taką jak np:
www.sadfghdsgfhgf.sdgfhgddth.pl Można użyć jeszcze desperacko do znalezienia ciągu typu "error","przepraszamy","404", lecz nie zawsze będzie działać więc takie rozwiązanie jest do d**y. Napisz do kogoś kto ma większe doświadczenie na tym forum (jakiś stały bywalec). Ale wydaje mi się że będzie ciężko z rozwiązaniem tego problemu. A zrobiłeś: ![]() Ten post edytował zamper 30.07.2011, 19:22:50 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 05:49 |