![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'Trochę' się męczę przy tym frameworku, nigdzie nie mogę się doszukać informacji- czy pisząc sobie viewhelper mam dostęp do tylko jednej metody(o nazwie helpera) z zewnątrz? Jest jakiś sposób na ominięcie tego czy to 'nie po bożemu'?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
return $this; pomogło, dzięki! Ale problem jest jeszcze taki, że nie znajduje mi żadnych klas zenda w helperach- sypie błędami o ich braku;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W views/helpers dodaj plik helpera z prefixem Zend_View_Helper_... ten katalog jest przeszukiwany jako pierwszy jeśli zend szuka helpera, natomiast jeśli chcesz korzystać z helpera w wielu modułach dodaj linijkę resources.view.helperPath.My_View_Helper = "My/View/Helper" do konfiguracji, wszystko powinno działać
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:55 |