![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od niedawna korzystam z Eclipse dla PHP. Jedną z rzeczy, która mi się bardzo podoba, to tworzenie automatycznie komentarzy do dokumentacji. Jednak dla takiego przykładowego kodu:
Tworzy mi się komentarz następującej treści:
Czy można jakoś dać przed zmienną $zmienna w definicji funkcji typ jaki spodziewamy się otrzymać, tak aby zamiast 'unknown_type' w komentarzu było np. String i jednocześnie nie było problemów z interpreterem? Pozdrawiam ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale skąd on ma wiedzieć jakiego typu jest $zmienna!? setCosTam( Foo $zmienna ) i będzie ok.
Poza tym sobie możesz edytować tego komcia, nie? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ojej:) mi chodziło właśnie o to, aby interpreter pomijał ten fragment dotyczący typu.
Chciałem, aby ten typ był wykorzystywany włącznie do kopiowania do wygenerowanego komentarza. Uważam, że tak jest szybciej, niż edytować komentarz. Poza tym takie zmienne z typami wyglądają IMO "zgrabniej" w edytorze ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu nie wymuszasz tego typu po prostu!?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:07 |