![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem iż mam 2 county w zapytaniu. Problem polega na tym iż gdy polacze tabele (INNER, LEFT, RIGHT - sprawdzałem) cout zlicza mi nie poprawnie i w dodatku w obu sa te same wartosci. Z jednym joinem/coutem zlicza poprawnie.
Zapytanie:
Ma ktos pomysl bo juz trace sily |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie grupuj po [PISMA].user_id i [KOPERTY].user_id
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to samo :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
COUNT działa trochę inaczej, niż moglibyśmy oczekiwać, dlatego i z jednym złączeniem dane mogą być nieprawidłowe. Chyba bez podzapytań się nie obejdzie:
lub
Nie wiem, które będzie szybsze, czy oba są optymalne i czy na 100% działają, bo pisałem z głowy. |
|
|
![]()
|
|
dzieki, skorzystałem z drugiej opcji i działa poprawnie.
Wielkie dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, skorzystałem z drugiej opcji i działa poprawnie. ten SQL nie jest poprawny logicznie nie powinno się robić tego typu numerów (choć można) bo to jest mega wolne ponadto grupowanie w zapytaniu głównym jest absolutnie zbędne bo co później agregujesz? absolutnie nic
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 09:14 |