![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku chciałem się serdecznie przywitać
![]() Mój problem polega na tym, że potrzebuję stworzyć konwerter numerów partii do firmy w której pracuje. Przykładowy numer patrii wygląda tak: Cytat 20.29.4.30.5 gdzie: 20 - nazwa dostawcy 29 - dwudziesty dziewiąty tydzień (przyjazd towaru) 4 - 4 dzień w tygodniu (przyjazd towaru) 30 - trzydziesty tydzień ( przetworzenie towaru) 5 - piąty dzień w tygodniu (przetworzenie towaru) problem polega na tym, żeby po wpisaniu do okienek: Cytat [20] [29] [4] [30] [5] pojawiło się: Dostawca: Mateusz data przyjęcia towaru: 21.07 data przetworzenia towaru 29.07 O ile z wyświetleniem dostawcy bym sobie poradził, tak z datami, że tak powiem, ni cholery.. :/ Myślałem (choć przyznaję się bez bicia, że nie wiem jak to zrobić) nad stworzeniem tabeli w której poszczególne tygodnie oraz dni będą miały odpowiednie numery: załóżmy lipiec 2011 ![]() i w tym wypadku 29 lipca odpowiada nr patrii: Cytat 30.4 Z tym ze przyjąłem, że każdy miesiąc ma 5 tygodni, a tu np maj ma 6. Bardzo proszę o naprowadzenie bądź pomoc w napisaniu tego programiku. Pozdrawiam Mateusz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:33 |