![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze zrobieniem czegoś w stylu koszyka na zakupy ale trochę innym niż zwykle.
Stworzyłem coś takiego: Link Czyli najpierw użytkownik zaznacza checkboxy obok danego towaru (szare pola). Kiedy zaznaczy, dany towar ląduje poniżej na żółtych polach a wraz z nim w jednym wierszu wchodzą dwa inputy radio (Dodaj i Usun) i dwa divy . Jeśli kliknie np. w dodaj obok wybranego towaru, jego nazwa wchodzi w pole dodane, kiedy kliknie usun - przeskakuje w pole usunięte. I wszystko było by super, ale jeśli jest już wybrane kilka towarów a chcę jeszcze coś dodać z górnych pól i kliknę w dowolnego checkboxa to dolne inputy radio się czyszczą, to samo z divami... Co zrobić żeby pola radio (na żółtych polach) pozostały zaznaczone a w divach pozostały nazwy towaru? KOD 1 pliku:
KOD pliku KOSZ <?php session_start(); header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); $nowy=$_GET['wybor']; if($nowy) { if (!isset($_SESSION['koszyk'])) { $_SESSION['koszyk']=array(); } if (!isset($_SESSION['koszyk'][$nowy])) { ($_SESSION['koszyk'][$nowy]=1); } else { unset($_SESSION['koszyk'][$nowy]); } } $lp=0; foreach ($_SESSION['koszyk'] as $towar => $ilosc) { $lp++; echo "<div id='wiersz' class='kolorek'>"; echo "<div class='pkd_nazwa'>"; echo $towar; echo "</div>"; echo "<div class='pkd_input'>"; echo "<input type='radio' class='auto d_b m_a guzik' name='".$towar."' value='D'/>"; echo "</div>"; echo "<div class='pkd_input'>"; echo "<input type='radio' class='auto d_b m_a guzik' name='".$towar."' value='U'/>"; echo "</div>"; echo "<div id='D".$towar."' class='branze t_c'>"; echo "</div>"; echo "<div id='U".$towar."' class='branze t_c'>"; echo "</div>"; echo "</div>"; } ?> <script type="text/javascript"> $('.guzik').click(function(){ var value=$(this).attr('value'); var name=$(this).attr('name'); if(value=="D") { $('#'+value+name).html(name); $('#U'+name).html(''); } if(value=="U") { $('#'+value+name).html(name); $('#D'+name).html(''); } }) </script> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz sobie wszystkie akcje do jakiegoś obiektu a potem na nim operuj:
ps. bez sensu jest pobieranie całego wiersza z PHP. Lepiej wysłać dane JSON'em i za pomocą JS wyświetlić ps2. java to nie javascript Ten post edytował CuteOne 28.07.2011, 13:18:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:38 |