![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zadaje tu to pytanie bo juz odchodzę od zmysłów z przemęczenia a możliwe ze to tylko jakiś kruczek, którego nie znam.
Opisze problem dokładnie aby uniknąć niepotrzebnych opowiedzi. Korzystam z Suse 11.4 Ogólnie chodzi o Zend Framework i to , że nie działają kontrolery inne niż index, zakładam że chodzi o rewrite ale - Wszystko co trzeba jest zainstalowane ( tj apache, php, mysql, zend framework itp itd ) - W konfiguracji apacha rewrite jest właczony ( modyfikowałem zarówno w http.conf a jak to nie przynosiło skutku, pomimo że rewite wygladał na właczony - zainstalowałem obsługe serwera apache za pomocą Yasta i tu tez wszystko jest ustawione jak należy mam na myśli rewrite) - z forów wszedzie rozwiązaniem problemu była zmiana z Override None na All ale ze jako mam to już zmienione problem leży gdzie indziej. Ogólnie wina nie leży też w zend frameworku bo to samo pod windowsem działa jak należy oczywiście po uruchomieniu rewrite i zmianie Override None na All ( oczywiscie w http.conf) Sytuacja wygląda mniej wiecej tak że jak wyłaczam rewrite to z folderu projektu znika public. Jak włączam rewite to pojawia się ponownie public. Ale htaccess nijak nie wpływa na działanie aplikacji. Katalog projektu jest w public_html Linkowanie przez localhost/user/katalogprojektu/public działa localhost/user/katalogprojektu/public localhost/user/katalogprojektu/public/index nie działa (nie widzi strony) localhost/user/katalogprojektu/public/innykontroler Ogólnie nie bawiłem się jeszcze w wirtualne hosty bo musiałbym to przerobić ale wątpie czy dodanie wirtualnego hosta cokolwiek zmieni jesli nie działa normalnie. Myślę że przyczyną jest coś powiązanego z suse. Ale po przeczytaniu wszystkiego, ustawieniu wszystkiego nic nie przynosi efektu. To co pomoże ktoś (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ? ? Ten post edytował gatunio 27.07.2011, 13:19:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co logi demona pokazują?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 15:04 |