![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero się uczę php/mysql i mam dwa problemy z tutorialem z youtube.
1. Jak widzicie jeśli nie wypełnie wszystkich pól to powinien się pojawić napis "Please fill in all fields". Na filmiku to działa a u mnie nic się nie dzieje.
2. "Please fill..." nie działa, ale robię dalej i tu już wywala Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in .... on line 29. Wydaje mi się, że dobrze wszystko przepisałem.
Chciałbym dokończyć ten tutorial, ale utknąłem na tym. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesteś pewien, ze dokładnie tak:
$yourname = strip_tags(isset($_POST['yourname'])); jest na tym filmiku? co do błędu nr2 to nie: if (strlen($username)>25||strlen($yourname)>25); a: if (strlen($username)>25||strlen($yourname)>25) analogicznie w innym miejscu. Patrz dokładnie co przepisujesz bo nie chce mi się wierzyć, że w tym tutorialu takie głupoty podają. Dotyczy to się również punktu nr1. A jeśli faktycznie w tym tutorialu jest dokładnie tak samo to olej ten tutorial bo takich banialuk już dawno nie widziałem. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tam jest http://www.youtube.com/watch?v=IUCEEh-ASH8 od 3:50
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie, tam nie ma:
$yourname = strip_tags(isset($_POST['yourname'])); patrz co przepisujesz bo aż przykro patrzeć jak kaleczysz ten kurs. Ocho, znalazłem skąd wziąłeś te głupoty jak: $yourname = strip_tags(isset($_POST['yourname'])); jakiś geniusz to w komentarzu napisał.... brak słów. Trzymaj się lepiej oryginalnego kursu co leci i nie patrz póki co na komentarze. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki nospor. Tak jak napisałem dopiero się uczę i wiadomo, że od razu się nie jest Michaelem Jordanem PHP. I masz racje lepiej się będę trzymał oryginału.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat , że od razu się nie jest Michaelem Jordanem Nikt ci nie każe być od razu Jordanem php, ale zauważ co nastąpiło:1)Zadałem ci pytanie, czy oby napewno dokładnie tak tam jest 2) Ty na to: tak, oczywiście, tam dokładnie tak jest. Proszę, o to dowód - i tu dajesz link do filmiku gdzie to niby dokładnie jest tak jak napisałeś. Jeszcze mówisz od której sekundy mam patrzeć 3) No to zaglądam i co widzę? Widzę, że wciskasz mi kit w żywe oczy, pomimo iż zadałem proste pytanie czy na pewno jest tam DOKLADNIE tak samo Nikt ci nie każe być mistrzem od początku - ale do jasnej ciasnej banalne polecenia, które nawet dzieci w przedkolu bez problemu robią - rób i ty. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:12 |