![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc drodzy forumowicze. Od kilku dni brykam sie z problemem w ponizszym skrypcie
W 58 linijce wypisuje mi CODE Notice: Undefined index: error in D:\programy\xampp\htdocs\koszyk_zakupow\logowanie.php on line 58 Ma ktos pomysl jak rozwikłac ten problem ![]() Ten post edytował Dragonhehe 25.07.2011, 14:40:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Uzywaj wlaściwego bbcode. W tym przypadku powinno być bbcode PHP
2) Zanim się dobierzesz do jakiegoś indeksu, sprawdzaj czy on istnieje - funkcja isset() 3) Przenoszę. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, w porzadku. Moglbym dostac troche precyzyjniejszy komunikat dotyczący undefined index - tzn jak rozumiec ten blad.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To znaczy, że odwołujesz sie do indeksu o nazwie error, który nie istnieje. Napisałem, najpierw sprawdź, czy on istnieje, później się do niego odwołuj.
Nie: if($_GET['error']) a: if(isset($_GET['error']) && $_GET['error']) Lub w Twoim przypadku można jeszcze krócej: if(!empty($_GET['error'])) Funkcja empty nie generuje NOTICE, nawet gdy nie ma indeksu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wracam ponownie, teraz mam problem z Undefined variable: SCRIPT_NAME na 64 linii.
|
|
|
![]()
|
|
wywal to:
<?php echo $SCRIPT_NAME; ?> jest zupełnie niepotrzebne -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje ponownie. Tylko teraz gdy sobie klikam na logowanie nie wyswietla mi sie ta strona, tylko
CODE Zabroniony dostęp!
Nie masz dostępu do żądanego obiektu. Jest on zabezpieczony przed odczytem lub nie może być odczytany przez serwer. Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem. Error 403 localhost 2011-07-25 18:16:49 Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1 |
|
|
![]()
|
|
pokaz kod po zmianach, bo nie jestem pewien czy wywaliłeś jak trzeba
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj jeszcze raz co ci kazałem wywalić, a następnie wywal tylko i wyłącznie to. Prosta porada, nie usuwaj nic więcej od siebie
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ja dokladnie przeczytalem co mi napisales. Tylko po tym kosmetycznym zabiegu, gdy zostawie "" pojawia sie
CODE Nie odnaleziono serwera Firefox nie może odnaleźć serwera error=1. * Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np. ww.example.com zamiast www.example.com * Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe. * Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. czego nie powinno byc. Bardzo Ci dziękuje za dotychczasową pomoc |
|
|
![]()
|
|
dziwne...
Dobra to zamiast: <?php echo $SCRIPT_NAME; ?> napisz: <?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety mimo tego zabiegu nic sie nie zmieniło ;/
|
|
|
![]()
|
|
czyli wyświetla się co? Bo nie wiem na jakim etapie niezmieniania jesteśmy.
|
|
![]()
|
|
Gdy kliknę przycisk "Zaloguj!" to pojawia się error z Mozilli.
|
|
|
![]()
|
|
A weź wykomentuj wszystkie kody z:
header(....) bo mi się wydaje ze formularz teraz jest ok, a ty jak rozumiem dostajesz ten błąd po wysłaniu formularza i być może wywali ci się poprostu na tym header(), które przekierowuje nie wiadomo gdzie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
bd.php
dodawanie_do_koszyka.php
funkcje.php
index.php
|
|
|
![]()
|
|
"wykomentuj" nie oznacza "pokaż" tylko oznacza, weź w komentarz...
Jak masz kod: header('blBLA'); To po wykomentowaniu ten kod ma wyglądać: //header('blBLA'); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
konfiguracja.php
logowanie.php
naglowek.php
pasek.php
Tzn mam dac
zamiast ![]() |
|
|
![]()
|
|
tak
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:07 |