![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, proszę o pomoc
ciąg do przetworzenia to
i z tego ma być tablica z wszystkimi słowami i liczbami (pomijając formatowanie tabeli) więc trochę poczytałem i stworzyłem coś takiego
no i nie działa bo w wyniku dostaje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#<td.*>(.*?)</td>#is
Poczytaj o pattern modifiers. Ten post edytował DiH 25.07.2011, 10:43:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za odp ale gdy zrobiłem tak:
dostałem czyli w wyniku nie ma już formatowania ale wynik nie jest rozbity na tablice i już się zabieram do czytania pattern modifiers |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, mój błąd. Powinno być:
#<td[^>]*>(.*?)</td>#is |
|
|
![]()
|
|
dzięki już jest prawie ok
i co zrobić żeby spacji nie zamieniało na tablice? tak pozatym to gdzie gdzie mogę poczytać żeby opanować te wyrażenia regularne? |
|
|
![]()
|
|
Dużo googlać i samemy próbować. Do samodzielnych prób polecam: xrg.es, na górze tej strony jest też mały Help
Edit: co do spacji, to są one poprawnym wynikiem tego wyrażenia - po prostu znajdują się między <td></td>. Usunąć je możesz na kilka sposobów, albo przed preg_match_all, zrobić jeden preg_replace usuwający encję nbsp a do tego usuwający też same \s+ (białe znaki). Żeby usunąć je "po", możesz przeszukać każdy element tablicy jakąś funkcją i usuwać niechciane dane. Najprościej jednak będzie chyba wygenerowanie tej tabelki tak, żeby nie trzeba było tego wszystkiego robić. Ten post edytował DiH 25.07.2011, 11:28:48 |
|
|
![]()
|
|
ok będę czytać i próbować, dzięki za pomoc ciężko teraz o wyrozumiałego użytkownika, a tak jeszcze na marginesie to dlaczego wynik jest 2 razy tzn tablica z tablicą zawierającą to samo co pierwsza?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:00 |