![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
moja baza wygląda następująco: user_id | date |level chciał był wyświetlić 100 osob ktore maja najwiekszy level lecz mam problem
po czym pobierałem drugim zapytaniem level i kolejność leveli się nie zgadzała w drugim przykładzie wszystko było by ok tylko ze ide usera się powtarza w wynikach zęby było ciekawiej w phpmyadmin wszystko dobrze się wyświetla metoda druga, lecz w php już nie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co ta zmienna $sortorder tam robi ,ale wyświetlanie najwiekszego rekordu można uzyskać poprzez Max,można także dodać desc,żeby sortowało w porządku malejącym.
Pisane z ręki nie wiem czy składnia dobra |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$sort order to ASC lub DESC
i jest taki problem jeszcze że level może spadać i rosnąć wiec max w tym wypadku odpada potrzebował bym coś w rodzaju select level where max date i dopiero usunąć powtórki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem trochę poprzedni przykład:
Cytat jest taki problem jeszcze że level może spadać i rosnąć wiec max w tym wypadku odpada Nie wiem ,w czym problem ,przecież przy każdej zmianie w bazie select będzie zwracał inne wyniki. Ten post edytował Rid 25.07.2011, 00:00:56 |
|
|
![]()
|
|
niestety jezeli user stracil level to i tak uklada wedlug jego najwiekszego w całęk histori levela a nie wedlug aktualnego levela
|
|
|
![]()
|
|
Cytat niestety jezeli user stracil level to i tak uklada wedlug jego najwiekszego w całęk histori levela a nie wedlug aktualnego levela Nie rozumiem jezeli user stracił lvl,to zrobić update do bazy i po sprawie,potem ten w/w select sprawdza którzy userzy mają najwyższe lvl i sortują |
|
|
![]()
|
|
ta baza zawiera cala historie leveli do wykresow
ok robie update do osobnej bazy bo jak wejdzie mi 10k osob na strone to mysql umrze przy takim czyms |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:12 |