![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Witam! Mam problem z odpalneniem skryptu osCommerce na serwerze Apache. Wsysztko jest juz OK, jednak po odpaleniu index.php na gorze strony pojawiaja sie 3 bledy. [CODE]Warning: session_start(): open(/tmp\sess_1c9645f0b42bb21d967f69378b4166f9, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in c:\program files\apache group\apache\htdocs\catalog\includes\functions\sessions.php on line 67 Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\program files\apache group\apache\htdocs\catalog\includes\functions\sessions.php:67) in c:\program files\apache group\apache\htdocs\catalog\includes\functions\sessions.php on line 67 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\program files\apache group\apache\htdocs\catalog\includes\functions\sessions.php:67) in c:\program files\apache group\apache\htdocs\catalog\includes\functions\sessions.php on line 67 Pod tymi bledami, znajduje sie reszta strony index.php , wyssztko podspodem jest OK. Bledy wstepuja we wsxysztkich plikach. Instalacja przebiegla poprawnie. Wzdaje mi sie , ze to blad zwiazany z interpretatorem php, i wyeliminowac go mozna w pliku php.ini , jednak nie wiem gdzie i jak. Posze o pomoc (dla malo zaawansoawnego uzytkownika) i z gory dziekuje! Dopisane: Aha, znalazłem teraz że na dole wysakkuje jescze 2 inne linijki: Kod Warning: Unknown(): open(/tmp\sess_6d55abf5ecf8e14bfee32965ec0733c6, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0
Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0 Ten post edytował Piotr.pot 19.06.2004, 12:01:36 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może w instalacji spobób przechowywania danych tymczasowych wybierz w bazie, a nie na plikach.
Ten post edytował m5910 19.06.2004, 15:49:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak!
Jest OK, wielkie dzięki! W takim razie wykorzystam sytuacjie i zapytam o jescze jedno: Jak zrobić aby serwer Apache odpalał automatycznie plik index.php , z np. katalogu admin. Teraz mam tak, że po wpisaniu http://adres_sklepu/admin/ pojawia mi się lista plików, a chciałbym aby pojawiało się odrazu plik index.php. Podobnie z głównym katalogiem skryptu itp. Ten post edytował Piotr.pot 19.06.2004, 12:15:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku konfiguracyjnym Apacha w linii DirectoryIndex dodaj (bez przecinka):
Kod DirectoryIndex tu_pewnie_cos_jest index.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz źle ustawiony w pliku php.ini parametr session.save_path. U Ciebie ma wartość /tmp czyli typową dla systemów unixowych, a serwer pracuje na Windows. Stwórz sobie w katalogu, w którym masz zainstalowane php podkatalog np. sessions i ustaw w php.ini odpowiednią ścieżkę do niego.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 1 Dołączył: 15.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy stworzyc folder tmp w katalogu glownym dysku, na ktorym jest serwer...
Ten post edytował jaco 19.06.2004, 14:06:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php => Skrypty php
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy można w php.ini ustawić np: d:/usr/tmp/ (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 1 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: z ławki przed blokiem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:56 |