![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam dosyc nietypowy problem. Nie potrafie stwierdzic, ze czego wynika.
Mam taki kodzik
Zasada dzialania jest taka - wykonuje polaczenie ssh2_connect do urzadzenia o danym adresie IP, wywoluje komende i zczytuje wynik jej dzialania. (jak zczytuje dane ze strumienia widac wyzej - wiem ze problem lezy tutaj) Wszystko dzialalo do czasu (na starszej wersji softu w urzadzeniu). W nowej - nie dziala. Nie wiem czym to jest podytkowane, czy to jakis bug w tymze sofcie, czy moze powinienem zmodyfikowac swoj kod. Co sie dzieje? Jesli wykonanie polecenia zwraca duza ilosc danych - kilkadziesiat linii - skrypt przerywa dzialanie i wyrzica blad "Naruszenie ochrony pamieci". Jesli zdam mu wykonanie polecenia ktore zwraca mniejsza liczbe wynikow (mniej linii) - dziala ok. Co o tym myslicie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obstawiam ten problem z softem, bo PHP wszystko ogarnia ok, dostajesz tylko to co aplikacja wypluwa, w tym wypadku wyjątek, z resztą PHP nie wypluło by Ci takiego błędu, ani też nigdzie w kodzie takiego błędu nie definiujesz. Zwyczajnie zrób to samo w aplikacji, bez użycia PHP, jeśli wynik będzie ten sam, będziesz miał diagnozę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Caly myk polega na tym, ze jak zaloguje sie przez ssh i wykonam ta komende - to jest ok :-) Wszystkie dane pojawia mi sie na ekranie - zadnego bledu. Tylko gdy korzystam z powyzszego kodu mam taki objaw.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kompilujesz PHP w trybie debugowym, robisz:
Kod ulimit -c unlimited Uruchamiasz skrypt, sprawdzasz w gdb dla pewności, gdzie problem występuje i wysyłasz utworzonego core dumpa twórcom rozszerzenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 04:09 |