![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2010 Skąd: Kraków / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam bardzo poważny problem - siedzę nad jego rozwiązaniem już ponad 2 dni i nic :/ Nie chcę zanudzać opisami o co chodzi, więc proszę przekonajcie się sami: http://homebooker.com.pl/test2/ do pewnego momentu wszystko działa - ale kilka razy poprzenoście elementy i pola przestaną być aktywne... :/ Przejrzałem całą dokumentację sortable(), droppable() i draggable() i nic nie wymyśliłem. Mam nadzieję, że ktoś z Was miał podobny przypadek i coś doradzi. Będę aktywnie udzielał się w temacie więc śmiało zadawajcie pytania jeśli coś będzie niejasne. Z góry naprawdę wielkie dzięki za pomoc / dobre chęci ! P.S. - tak wiem, przy przenoszeniu czyści się zawartość - ale to tylko dla testów (nowy init sie robi) pozdrawiam Rozwiązanie problemu: Samemu sobie odpowiem na pytanie - mam nadzieję, że przyda się to komuś jeszcze. Rozwiązanie nie jest trywialne i zajęło mi dwa dni bez przerw na sen:D A więc to co udało mi się wyczytać: "This is due to iframe management : when you move an iframe in the DOM, then it's content disapears." Biorąc to pod uwagę należy w momencie rozpoczęcia 'drag' wyłączyć kontrole TinyMCE poprzez np:
A tuż po opuszczeniu, albo zakończeniu akcji 'drag' przywrócić kontrolę:
Należy też pamiętać, że ID muszą być generowane różne, natomiast do określonego ID widgeta można się dostać za pomocą: - obiekt ui.item to jest ten który aktualnie jest sortowany do powyższego kodu należy dodać, że aby korzystać z obiektów jQuery ui należy w arg funkcji dodać (event,ui) Eventsy, do których trzeba przypisać te akcje to: start i stop (oczywiście w sortable()) mniej więcej powinno wyglądać to tak:
W tym wypadku wszystko powinno działać PRAWIE dobrze ![]() - zakomentować to cholerstwo, przez które wasz kolega z forum stracił 2dni !:) Na koniec dodam, że " tinyMCE.execCommand("mceAddControl", false, temp_name);" podobno (nie sprawdzałem w dokumentacji) nie działają dla TinyMCE przyjaznego dla jQuery - działają na tym zwykłym. Ten post edytował matird 22.07.2011, 22:30:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:38 |