![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chce stworzyc sklep internetowy, jednak nie do konca jestem pewien czy jaki silnik sie do tego nadaje ze wzgledu na specyficzna strukture. Sklep, ktory chce zrobic ma funkcjonalnoscia przypominac mniej wiecej to co jest na stronie http://jerzu.pl co przez to rozumiem? nie jest to 'standardowy' sklep z produktem, jego prezentacja itp, tylko cos na zasadzie produkt z wieloma cechami, od ktorych bedzie zalezala koncowa cena produktu, tj. prostym przykladem jest sprzedarz aut, ktore maja w konfiguracji wiele atrybutow, np klimatyzacja, abs, podgrzewane siedzenia. Kazdy z tych atrybutow zmienia cene koncowa (ktora nawet zalezy np od koloru), jednak produkt jest ten sam, np ford fiesta. chodzi o to ze nie bede mial w bazie 4000 produktow, tylko zalozmy 50, ktore beda konfigurowalne, jedne cechy beda wybierane selectem, inne checkboxami - np selectem kolor a checkboxami klimatyzacja, abs itp (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No i pytanie czy jakies wam znane 'gotowce' (magento, presta, whatever (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) posiadaja takie funkcje? malo produktu, cechy i od tego zalezy cena. pozdrawiam Kefas zwany safkiem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję Custom Shop Engine (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję Custom Shop Engine (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Bardzo dobra propozycja, słyszałem że nowa wersja jest jeszcze bardziej elastyczna od poprzedniej, dopisuje się do tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spoko fajnie, pozartowalismy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
chodzi o to ze zalezy mi na czasie, chcialem uniknac pisania wlasnego rozwiazania bo jak chlopaki wiecie jest to dosc czasochlonne... Naprawde nie ma takiej funkcjonalnosci nigdzie? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez Pracy ,nie ma kołaczy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spokojnie w Magento możesz sobie skonfigurować produkt w dowolny sposób. Kwestia napisania (rozszerzenia) odpowiednich modułów, ale oczywiście samo się nie zrobi, będziesz musiał włożyć nieco wysiłku umysłowego w to przedsięwzięcie, w każdym razie w Magento da się zrobić dokładnie to, co tutaj opisałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak kiedyś szukałem jakiś fajnych silników to przetestowałem ok. 15. Magmento fajne ale jakoś mi muliło na serwerze, moim faworytem został prestashop, ciekawy silnik, intuicyjny, po polsku, wtyczki, i wiele różnych ustawień. Jak dla mnie banalny w obsłudze. Jedynie nie do końca łapie się w tym jak zrobić własny wygląd od zera, ale można pobrać jakiś fajny wygląd (chodzi głownie o układ) i go sobie prze edytować zupełnie inaczej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:34 |