![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam kłopot ze stylami, dwie kolumny na divach, szerokość nie jest stała, a określona w procentach. Zależnie od rozdzielczości powstaje odstep między divami. W Jai sposób zrobić, aby kolumna lewa dopełniała pozostałą szerokość do kolumny prawej.
Strona znajduje się tutaj: http://forum.rtw.org.pl/ Zależnie od rozdzielczości widoczy różny odstęp między kolumnami. Obecnie szerokość dostosowana do rozdzielzości: 1024x768 pikseli, jak dostosować te dwie kolumny do każdej rozdzielczości? Poszę pomocy! Ten post edytował Malinaa 22.07.2011, 18:26:51 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Samym css? Ciężka sprawa... Z użyciem JS i poprzez niego obliczanie oraz ustawianie szerokości? Proste.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można coś więcej jakie to proste
![]() W CSS póbowałem już wszystkiego co mi przyszło do głowy "ciężka sprawa", chociaż chciałbym w CSS, szukałem już wcześniej w JS, tylko nie bardzo wiem jak to zrobić dobrze? -- Teraz tak myślę, że jeżeli musi być w JS to może lepiej zrobić coś takiego jak skyscraper zamiast kolumny prawej. Gdyby ktoś mógł rozwiązać mój kłopot powyżej - super, please, albo gdzie znajdę dobry skyscraper, element strony umożliwiający przesuwanie się boksa w dół i w górę za użytkownikiem oglądającym stronę i podążający za nim. Coś na kształt boksów reklamowych z możliwością kliknięcie w krzyżyk, aby schować element. -- Jeżeli w CSS nie sposób tego zrobić... to może i dorze. Zamist kolumny prawej zrobiłem super skyscraper w JS. Thanks Ten post edytował Malinaa 22.07.2011, 20:42:29 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:18 |