![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Utworzyłem sobie gradient w GD2 za pomocą następującej funkcji: http://planetozh.com/blog/my-projects/imag...-gradient-fill/ Lecz mam pewien problem... Nie mogę umieścić na nim tekstu. Nic poza gradientem się nie pokazuje. Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc, byłbym wdzięczny ![]() Pozdrawiam, Sachu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może by tak kod jakiś pokazał?...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane w zmiennych $server['s']['name'] itd. sa na 100% poprawne. Jezeli zamiast gradientu dam jakies inne tlo, wszystko dziala bardzo dobrze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze usuń albo zakomentuj w gd_gradient_fill to:
aby klasa nie wyświetlała obrazka tylko zwracała tobie do $pic potem w swoim kodzie pod
dopisz tylko takie coś:
Obrazek poprzez return $this->image; zwracany jest z gd_gradient_fill w obiekcie wieloelementowym i trzeba wyodrębnić ten obrazek czyli $pic = $pic->image; i potem wrzucić napis. ![]() |
|
|
![]()
|
|
No popatrz, wszystko ladnie dziala
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:15 |