![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mimo że htaacces wydaje się być ok wyskakuje mi błąd 500 Internal Server Error zawartość .htaacces: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteRule ^$ app/webroot/ [L] RewriteRule (.*) app/webroot/$1 [L] </IfModule> co jest źle? mod_rewrite jest zainstalowany |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie dziala
sprawdz logi serwera |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A to nie jest przypadkiem home.pl?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie nie... to neteasy.pl...
błąd jest spowodowany przeniesieniem skryptu cakephp na serwer neteasy. na localu działa, na neteasy nie... znalazłem wiele artykułów na temat przeniesienia skryptu tego typu na home, ale w tym przypadku to nie działa. przeszukałem chyba całą sieć... większość uważa że trzeba zrobić tak: http://blog.ryanrampersad.com/2010/02/19/c...l-server-error/ http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=15423 czyli usuwam ifmodule i dodaję RewriteBase / po RewriteEngine on Ale nic to nie daje... jakieś pomysły? To wina skryptu, hostingu czy jeszcze czegoś innego? nie mam już pomysłó jak to uruchomić :/ Ten post edytował newbbbie 22.07.2011, 06:54:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Napisz do administratora hostingu.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
myślisz że nie próbowałem?
najpierw powiedział że błąd leży po mojej stronie(błąd w .htaacces) potem podał link do tego co ja wam wysłałem, a potem jak powiedziałem że nie działa stwierdził że to nie ich sprawa, że jak jest błąd to jest moja wina i że mogą mi to zrobić za dodatkową opłatą(zewnętrzny programista) bez komentarza... po czyjej stronie leży błąd? |
|
|
![]()
|
|
No to chyba oczywiste, co należy zrobić w tej sytuacji - zmienić hosting.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 17.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat bez komentarza... Za brak wiedzy lub umiejętności trzeba zapłacić Cytat po czyjej stronie leży błąd? Najprostszym sposobem sprawdzenia jest zahashowanie .htaccess i sprawdzenie czy strona zostanie wyświetlona. Jeśli tak to będziesz wiedział, że powodu powinieneś szukać w zapisanych regułach. Nie jestem orłem w .htaccess ale nie powinien zostać podany parametr przekierowania? 500 pojawia się również w przypadku problemów z połączeniem z bazą. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 02:32 |