![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze ostatnio pewien skrypt co ma dodawać do mysql pewnie informacje ale utknełem na czymś
I niestety wywala mi błąd Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in /tajnee.php on line 20 I nie mogę zrozumieć co robię źle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podwójne apostrofy, zamykasz stringa. Masz dwie możliwości, albo korzystaj ze znaku ucieczki (backslash), albo całe zapytanie obejmij w cudzysłowie, a nie w apostrofy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 23.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo backslashe przed każdym ' w nawiasie po VALUES. Powinno działać. Pamiętaj, że jeżeli chcesz wykonać to zapytanie musisz dodać pod $tajne
Powód edycji: [tiraeth]: Zanim napiszesz odpowiedź, sprawdź, czy ktoś już wcześniej nie napisał tego samego...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje a teraz mam drugie zapytanie. Czy taka składnia jest poprawna
plik htm l plik php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zamykam - forum to nie parser. Od sprawdzania składni są odpowiednie edytory czy środowiska programistyczne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Składnia jest prawie poprawna, ale poczytaj o SQL INJECTION. Pola, który przychodzą czy to z _GET czy z _POST powinieneś przefiltrować na przykład mysql_real_escape_string.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:13 |