|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zaczynam powoli rozumieć PHP i nawet coś mi wychodzi i czasami nawet działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
Mam kolejny problem. Pętlą wyłuskuje pliki zdjęć i to działa, ale ze ścieżki zdjęcia chciałbym usunąć znaki ('..'). Znaki usuwam ponieważ skrypt jest w podkatalogu i muszę wyjść wyżej, wtedy wynikiem jest http://adres-stronki.pl../pics/zwi...ry/borsuk_1.jpg a chcę aby był to poprawny adres url. Używam funkcji explode i działa, ale wtedy nie działa pętla (zamiast zwracać realną liczbę zdjęć, zwraca tylko jedno - poprawnie). Na pewno zapis jest niepoprawny, ale jeszcze nie potrafię dojść, w którym miejscu :].
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%)
|
Bo ten tego nadpisujesz zmienną $photo tak mie się zdaje.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki.
Oczywiście masz absolutną rację. Pozdrowienia. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
taka sugestia... Prościej było użyć trim ze wskazaniem jako parametr opcjonalny . czyli trim( $plik, '.'); To by usunęło kropki z przodu także (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 20:11 |