![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Chciałbym po pobraniu danych z bazy, przypisać je do tablicy, z tym że czy jest możliwość aby ich wyświetlanie było w taki sposób: $zmienna[id][nazwa] ? Baza: miasto_id miasto_nazwa miasto_opis itd Kod:
Po wyświetleniu $miasto['2']['miasto_nazwa'] chcialbym miec nazwe miasta o numerze id 2. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 31 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: WAT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- • Wszystkie wielkości świata nie są tyle warte, co dobra przyjaźń... • |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No faktycznie działa, takie proste a tak kombinowałem. Dzięki YaQzi. Ale czy da się to tak stuningować żeby można było wyciagać również inne dane na takiej samej podstawie:
$miasto['2']['miasto_opis'] daje opis miasta o numerze id 2. $miasto['4']['miasto_nazwa'] daje nazwe miasta o numerze id 4. $miasto['5']['miasto_id'] daje id o numerze id 5. itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 31 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: WAT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
analogicznie przecież
![]()
-------------------- • Wszystkie wielkości świata nie są tyle warte, co dobra przyjaźń... • |
|
|
![]()
|
|
o, świetnie
![]() Tak czy siak, wciskam pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Do zliczenia rekordów w tablicy count ale jeśli gdzieś będzie potrzebne tylko i wyłącznie to to przerzuć to na bazę danych przez SELECT COUNT(*) FROM $miasta_tbl.
A z tym wylistowaniem to nie wiem o co chodzi. :x Napisz dokładniej co chcesz uzyskać. -------------------- • Wszystkie wielkości świata nie są tyle warte, co dobra przyjaźń... • |
|
|
![]()
|
|
Z pierwszym już sobie poradziłem.
Chodzi o wypisanie nazw miast z tablicy, czyli np mamy trzy miasta i chce je wyswietlic: Gdańsk, Bydgoszcz, Warszawa. Mam jeszcze jeden problem. Chcę sprawdzić warunek, czy dane id miasta znajduje się w pętli. |
|
|
![]()
|
|
Korzystałeś już wcześniej z foreach. ;>
A co do drugiego to chodzi o sprawdzenie czy dane id miasta znajduje się w tej tablicy? isset
|
|
![]()
|
|
Super:) Wszystko działa. Nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłeś. Nie cierpię tablic. Jakby się dało, to dałbym Ci 5 "pomógł";)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:12 |