![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Znowu natknąłem się na niby błahostkę. Niby banał, a jednak.. Przejdę do rzeczy. Mój plan : Umieścić na stronie galerię zdjęć. Zdjęcia byłyby wyświetlane obok siebie, tak aby można je było przesuwać w lewo i w prawo za pomocą przycisków. Hm.. łatwe prawda ? A jednak nie. Więc zabrałem się za pisanie. Wszystko ładnie wygląda - tak jak zaplanowałem. Grafika gotowa. Kod mniej więcej jest. No właśnie "mniej więcej", ponieważ nie mogę ustawić obrazków. Chciałbym żeby zdjęcia leżały obok siebie. Teraz zdjęcia, które się mieszczą w szerokości <div> , natomiast reszta przechodzi linię niżej. Zresztą sami spróbujcie. CSS:
HTML:
No niestety nie działa. Nie wiem z której strony to ugryźć. Czytałem trochę o tym w Internecie. Ludzie też mają z tym problemy. Nawet znalazłem gotowy skrypt, lecz był on zastrzeżony prawami autorskimi i nie mógł bym ze strony w przyszłości czerpać zysków. Macie jakiś pomysł, rozwiązanie ? Może nakierujecie mnie na coś. Albo mieliście już kiedyś taki problem. PS. Zdjęcia poglądowe. Pozdrawiam, jpowie01 Ten post edytował jpowie01 19.07.2011, 16:28:18 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
display: block;
float: left / right; // to lub to -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już kombinowałem z display. Ze wszystkimi jego własnościami. No i nic. Co do float - zdjęcia mają ustawiony float:left, więc to też nie jest rozwiązanie ;/
Spędziłem nad tym wczorajszy wieczór. Ciężki temat.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie !? A to widocznie jestem w błędzie. Sorry :) Poprawiłem.
No ale nadal nie zmienia to faktu że nie działa ;/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze to Ci pomoze ? Wklej ten kawalek kodu i sprawdz
|
|
|
![]()
|
|
Wow ! Działa :D Dzięki wielkie, nigdy bym na to nie wpadł !
Teraz pozostaje mi tylko dodać kod który to wszystko "ruszy" :)) Jeszcze raz - Dzięki. Pozdrawiam, jpowie01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
T o w takim razie do dzieła
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:15 |