![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w bazie danych mysql mam pole z data i we formularzu mam dwa pola data_zam i data_zam2 , pierwsze okresla przedzial daty od a drugie do .
jak wyciagnac te dane ? mam tak :
i caly czas pokazuje mi ze nie ma rekordow |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że to tylko fragment zapytania
![]() Powinno być:
Napisz jaki masz typ tych pól w bazie gdzie trzymasz czasy. Może masz coś z typami i ci je źle porównuje. Osobiście polecam trzymać datę jako znacznik czasu Unix'a: łatwo porównywać i zapisywać w różnych formatach za pomocą funkcji date() i innych z tej rodziny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$zmienna to oczywiscie czesc wlasciwego zapytania
![]() dane w bazie sa typu date i w formularzu mozliwe jest wprowadzenie daty tylko w takim formacie jak jest w bazie czyli 0000-00-00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem expertem jeżeli chodzi o MySql'a ale możesz spróbować tak:
Jak nie ujmiesz $_POST[ 'data_zam'] i $_POST['data_zam2'] w "ciapki" to może się posypać porównywanie stringów. P.S. Ja bym na twoim miejscu zmienił dane na czas Unix'a, liczby o wiele łatwiej porównywać i manipulować nimi niż stringami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
php pocz -> Bazy -> MySQL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:56 |