![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod:
tag_tmp to lista 5000 tagow $desc to treść i teraz mamy np tag Włos w tekscie mamy Włosy jak zrobić bo strpos tego nie znalazł bo to są dwa różne słowa.. i drugie pytanie Tag Włos w tresci włos niech znajdzie i trzecie pytanie Tag Włos w tresci włos niech znajdzie i zastąpi bez patrzenia na wielkosc liter czyli Szukamy słowa Włos znalazł tag włos zamienia na np <a href="#">włos</a> ale jak znajdzie Włos to zamienia na <a href="#">Włos</a> -- Co do znajdywanie miałem strripos.. i znajduje ale wszysto gdzie jest dana fraza... aha metoda ktora zamienia wygląda tak
i działa no ale nie do końca (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował acztery 19.07.2011, 09:06:26 |
|
|
--piotr-- |
![]()
|
Goście ![]() |
a tak wygląda kod który przekazuję słowa do zamiany
gdzie $tag_tmp; to tagi wystepujace w tekscie, posortowane według popularnosci tagu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat i teraz mamy np tag Włos w tekscie mamy Włosy jak zrobić bo strpos tego nie znalazł bo to są dwa różne słowa.. No to są przecież różne słowa. Z angielskim nie byłoby problemu, bo tam nie masz odmiany przez liczby, osoby i rodzaje. Z językiem polskim jest dużo ciężej, więc inaczej bym to zaprojektował. Polski inflector chyba jeszcze nie powstał. Pisałem kiedyś, ale to było daaaaawno. Cytat i drugie pytanie Tag Włos w tresci włos niech znajdzie stripos? Cytat Tag Włos w tresci włos niech znajdzie i zastąpi bez patrzenia na wielkosc liter czyli Szukamy słowa Włos znalazł tag włos zamienia na np <a href="#">włos</a> ale jak znajdzie Włos to zamienia na <a href="#">Włos</a> Flaga /i w wyrażeniu regularnym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 00:36 |