![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam maly problem z uzyciem while w while ;] Mianowicie posiadam 3 tabele 1. nagrody_osoby 2. nagrody_nazwa 3. nagrody_opis Chce uzyc Kod wynik = mysql_query("SELECT * FROM `nagrody_osoby` WHERE `Imie` = 'Komarek'"); while($row = mysql_fetch_assoc($wynik)) { takie cos dziala dobrze i dla echo $row['id'] zwroci mi wszystkie ID nagrod dla ktorych Imie=Komarek. Natomiast jak teraz pobraz dane z pozostalych 2 tabel ? ![]() Chodzi mi o to ze po takim kodzie Kod echo $row['id']."-".$row['Imie'] wyswietli mi np. 1-Komarek Jak teraz zczytac wartosci z tabeli nagrody_nazwa i nagrody_opis? w nagrody_nazwa mam kolumny ID oraz NAZWA, a w nagrody_opis mam kolumny ID oraz OPIS. Chce by sie wyswietlalo cos takiego: 1-Komarek-NazwaNagrody-OpisNagrody Prosze o pomoc ![]() p.s. Nie jestem pewny czy nie zagmatwalem za bardzo tego ;] edit:: zastanawiam sie po prostu czy mozna tego nie gmatwac tak jak tutaj: Kod $wynik = mysql_query("SELECT * FROM `achsk_playerinfo` WHERE `Imie` = 'Komarek'"); while($row = mysql_fetch_assoc($wynik)) { $id = $row['id']; $nick = $row['Name']; $stats = $row['Stats']; $earned = $row['Earned']; $wynik2 = mysql_query("SELECT * FROM `nagrody_nazwa` WHERE `id` = '".$row['id']."'"); while($row2 = mysql_fetch_assoc($wynik2)) { echo $id; echo $row2['Name']; } } Mimo ze to dziala ;] Ale byloby za duzo tych while ;p I pytanie brzmi jakiej innej funkcji uzyc niz while dla odczytu dla juz z'while'owanego $id ;] Wlasciwie temat do zamkniecia, juz ogarnalem wszystko ![]() Chyba ze ktos zna cos jeszcze prostszego ale watpie ;D Kod while($row = mysql_fetch_assoc($wynik)) { $wynik2 = mysql_query("SELECT * FROM `achsk_names` WHERE `id` = '".$row['id']."'"); $wynik3 = mysql_query("SELECT * FROM `achsk_description` WHERE `id` = '".$row['id']."'"); $row2 = mysql_fetch_array($wynik2); $row3 = mysql_fetch_array($wynik3); echo "-_-".$id."-".$row2['Name']."-".$row3['Description']."-".$nick."-_- <br>"; } ![]() Ten post edytował Komarek 18.07.2011, 06:08:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 02:16 |