![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 2 Dołączył: 28.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam skryptu licznika download , który pokazuje jakie aktualne pliki są pobierane, ewentualnie jak taki skrypt można napisać ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linki do pobierania nie są linkami kierującymi bezpośrednio do danego pliku, tylko do skryptu.
Do tego skryptu podajesz nazwę pliku. Skrypt uaktualnia w bazie licznik dla danego pliku. Dodaje znacznik czasu rozpoczęcia pobierania. Odczytuje go z dysku i wysyła do klienta. Na zakończenie pobierania uaktualnia znacznik czasu w bazie informujący o zakończeniu pobierania. Pobrać listę aktualnie ściąganych jest bardzo prosto. Pobierasz te dla których nie ma czasu zakończenia. Przy tym możesz pobrać czas rozpoczęcia, wielkość pliku i wyliczyć prędkość pobierania, przewidywany czas itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 2 Dołączył: 28.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko ,że pliki mam na serwerze usługodawcy Hostingu jak się mam wziąć za napisanie tego skryptu ?
Ten post edytował slawekxx 18.07.2011, 21:00:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i na serwerze usługodawcy hostingu stawiasz skrypt. W końcu pliki będą wysyłane z serwera to i tam powinno następować liczenie pobrań.
|
|
|
![]()
|
|
a możesz mi podać jakieś linki do podobnych rozwiązań
Ten post edytował slawekxx 20.07.2011, 05:02:16 |
|
|
![]()
|
|
Jest tego ogrom, nawet tu na forum, a w google to już całkiem.
|
|
|
![]()
|
|
Co do samego licznika to już taki mam i działa zlicza mi kliknięcia w dany link(plik) , nie wiem tylko jak mam napisać te parę linijek kodu a dokładniej,
1. jak dodać znacznik czasu rozpoczęcia pobierania 2. Odczytuje go z dysku i wysyła do klienta 3. Na zakończenie pobierania uaktualnia znacznik czasu w bazie informujący o zakończeniu pobierania to o czym pisałeś na wstępie. Kod mojego licznika składa się z trzech plików config.php to połączenie z bazą, plik counter.php to
trzeci plik index.php to
Ten post edytował slawekxx 20.07.2011, 19:54:49 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co masz zapisane w bazie, ale pewnie ścieżkę do pliku. Żeby wysłać plik do klienta nie przekierowując na niego trzeba ten plik w skrypcie odczytać i wysłać. W taki sposób możesz kontrolować status wysyłania i stwierdzić moment jego ukończenia.
Czyli zamiast Możesz odczytać plik na raz i go przesłać (jeśli jest mały), coś a'la: Wtedy użytkownik widzi rozmiar pobieranego pliku. Lub odczytywać w części i te części wysyłać, lepsze dla dużych plików:
Przejrzyj dokładnie manuala do fread, w komentarzach jest sporo przydatnych snippetów. Popatrz tu na forum Ten post edytował vokiel 20.07.2011, 21:38:21 |
|
|
![]()
|
|
chcę stworzyć galerię miniatur, które są odnośnikami do linków video galerii w tym przypadku "obecnie oglądanych " raczej nie bez pobierania
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:49 |