|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 5 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Skawina k. Krakowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Mam kod .htaccess w postaci: Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^/]*?)$ index.php?0=$1 [QSA,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2 [QSA,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2&2=$3 [QSA,L] i mam problem. Mianowicie, zuploadowane grafiki trzymam w folderze gfx. Jak widać, .htaccess - jeśli nie istnieje szukany plik - przekierowuje na index.php. I teraz dziwna sprawa: niektóre pliki z gfx wykrywa, inne nie o.O niektóre normalnie się otwierają a inne przekierowane są do index.php... I istnieją na 100%. Jeszcze w dodatku zaraz po dodaniu obrazka jest wyświetlona jego strona - i normalnie go widać. po odświeżeniu już nie ;/ Proszę o pomoc i z góry dzięki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 29 Dołączył: 13.12.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Zwracasz uwagę na małe/wielkie litery w nazwach plików w gfx/ ? Plik.JPG to nie to samo co plik.jpg
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 5 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Skawina k. Krakowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak, zwracam uwagę.
P.S. Niekoniecznie miałoby to znaczenie, ma znaczenie tylko pod serwerami UNIX-owymi. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 29 Dołączył: 13.12.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Też prawda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Spróbuj czegoś takiego, chociaż i w Twoim przykładzie nie powinno łapać plików. Kod RewriteEngine On
RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/gfx/ RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2&2=$3 [QSA,L] RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2 [QSA,L] RewriteRule ^([^/]*?)$ index.php?0=$1 [QSA,L] |
|
|
|
|
|
|
|
Dalej to samo ;/ wcześniej (nie w sensie kodu, bo kod i jeden i drugi powinien działać) działała część obrazków (stare) a część nie, teraz już żadne...
@EDIT w sumie okazało się że teraz żadnego folderu nie wykrywa, tylko po prostu tamte pliki były w cache przeglądarki.. czyli po prostu uważa wszystkie pliki za nieistniejące. Co mogę na to poradzić? @EDIT2 po powrocie z Twojego kodu do mojego starego i wyczyszczeniu cache znowu nie wykrywa wszystkich obrazków, ale niektóre tak... Ten post edytował rangoo 17.07.2011, 22:51:58 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 20:36 |