![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzałem sporo stron, manual i niemoge zrozumieć jak z kodu strony wyciągnąć potrzebne dane ;/
Pomoże mi ktoś ? i lekko wytłumaczy jak to działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 31 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: WAT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz nauczyć się korzystać z wyrażeń regularnych. Jako podstawy polecam tą stronę.
Jest tam też przykład jak wykorzystać wyrażenia regularne w php. Buduj wyrażenia po małych fragmentach i sprawdzaj print_r() czy łapie to co trzeba z kodu strony. A do samego zczytania treści strony - file_get_contents() Ten post edytował YaQzi 15.07.2011, 22:00:17 -------------------- • Wszystkie wielkości świata nie są tyle warte, co dobra przyjaźń... • |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i chce to tak zrobić zeby w zmiennej $link został xxx.html w zmiennej $color było ffffff i w zmiennej $nick spayk Zrobi mi ktoś taki przykład? Up thx za link ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:37 |