![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
napisałem sobie w JS porosty skrypt do łagodnego przejścia pomiędzy obrazkami. używam do tego białego diva, który najpierw jest przeźtoczysty, a później płynnie przechodzi do pełnego zapełnienia, w tym momencie obrazek się zmienia i ponownie div zostaje płynnie ukryty. Kod wygląda tak:
wszystko działa w miarę poprawnie oprócz tego nieszczęsnego IE. prawdopodobnie IE nie obsługuje stylu 'opacity'. dlatego mam pytanie czy można to zrobić jakoś lepiej ? bardziej optymalnie ? aby działało przejście pod każdą z przeglądarek ? są jakieś lepsze rozwiązania tego problemu ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może pomoże a jak nie to trudno (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) LINK
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a bez jquery się da ? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z jquery bedzie latwo szybko i napewno bezpiecznie
|
|
|
![]()
|
|
to może spróbuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jakąś małą bibliotekę polecacie do tego ? aby nie miała 10 000 linijek kodu ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz sobie jQuery.UI, tam było kilka bardzo fajnych efektów, które spokojnie mógłbyś wykorzystać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Link: http://jqueryui.com/demos/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może spróbuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jakąś małą bibliotekę polecacie do tego ? aby nie miała 10 000 linijek kodu ? Co za różnica ile ma? Siedzi na serwerach google więc możesz spokojnie link do nich podać. |
|
|
![]()
|
|
a jest tam płynne przejście ? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) bo coś nie mogę znaleźć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:56 |