![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zaprojektować wydajny kontroler. Znalazłem taki artykół na stronie http://php.pl/Wortal/Artykuly/Proces-tworz...anie-Kontrolera, w którym switch pełni rolę takiego kontrolera:
I teraz moje pytanie, chciałbym tak jak w tym przykładzie użyć switcha do obsługi menu złożonego z takich imputów:
Teraz pytanie, nawet jeśli zastosuję takiego samego name(a) dla 10 przycisków jak zastosować to w switchu? Co dla mnie będzie casem? EDIT: chciałbym dodać że chce operować POST a nie GET Ten post edytował pikornecki 15.07.2011, 16:36:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 30.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie można w:
switch ( @$_POST['action'] ) { i odpowiednio zmieniać value w inputach albo zrobić tablice np. name=mirrors[action][value] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla każdego guzika będziesz robił oddzielny <form action="xxx"></form>?? Podany przez Ciebie przykład z artykUłu dotyczy bardziej linków niż submitów. Poza tym zamiast switchów wygodniej jest zrobić sobie tablicę z danymi modułów.
A jeszcze wygodniejszym rozwiązaniem jest zaangażowanie do tego celu bazy danych EDIT: fakt zamiast in_array powinno być array_key_exists ![]() Ten post edytował CuteOne 16.07.2011, 16:34:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 3 Dołączył: 29.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, twojego switch'a da się zastąpić instrukcją if, else przy okazji filtrując dane.
To są najprostsze i najbardziej prymitywne przykłady ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
uzywam czegos bardziej skomplikowanego - [SPAM]
kod umozliwia otworzenie wszystkiego. Ten post edytował wookieb 16.07.2011, 16:40:05
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie array_key_exists zamiast in_array Hm, twojego switch'a da się zastąpić instrukcją if, else przy okazji filtrując dane.
To są najprostsze i najbardziej prymitywne przykłady ![]() Gdzie w tym kodzie filtracja? Jakiś ctype_ czy preg_match ukryty? A może filter_var? Nawet brak podstawy jaką jest basename Ten post edytował Fifi209 16.07.2011, 14:20:39 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 3 Dołączył: 29.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@UP
Wstawiłem kod bez filtracji i pokazałem miejsca, w których powinna sie odbywać. Być może słabo sprecyzowałem swoją wypowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod umozliwia otworzenie wszystkiego. Nie zdziwię się jeśli to spaghetti otwiera też puszkę konserwową. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiłem kod bez filtracji i pokazałem miejsca, w których powinna sie odbywać. Trzeba było podsunąć pomysł na filtrację skoro wiesz o co chodzi. ![]() Równie dobrze możesz dać kluczyki do auta 10-latkowi i powiedzieć, że może jechać gdzie chce. Dałeś mu kod, jeszcze biedak użyje w takiej wersji bo może nie wie jak przefiltrować? 10 razy nic się nie stanie, za 11 ktoś wykorzysta brak filtracji. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 06:08 |