Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Odbieranie/Wysyłanie żądań, Otwieranie podanej strony asynchronicznie? IE6
moda

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie! To mój pierwszy temat/post na forum.
Odnośnie XML i AJAX'u nie mam żadnego pojęcia, dlatego też zwracam się do Was z prośbą.

Przejdę od razu do konkretów.
Od jakiegoś czasu gram w pewną grę, konieczne jest otworzenie konkretnego linku w kilku(od 100 w zwyż (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) ) kartach za pomocą IE6 bądź Threeteeth, co raczej jest strasznie uciążliwe dla mojego laptopa.

Konkretnie: Otwieram powiedzmy 100 okien w IE6. Dzięki temu ładują się szybciej energia, nerwy, reakcja itd. Za to jest odpowiedzialny skrypt AJAX, tak?

Więc rozwiązaniem byłoby napisanie skryptu, który by odbierał/wysyłał żądania z/do danego skryptu powiedzmy 100x w jednym oknie IE6, tak?

Wiem, że jest możlwość wykonania czegoś takiego w AJAX'ie przez co zaoszczędził bym na RAM'ie. Ale nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać.

Nie proszę Was o napisanie dla mnie skryptu czy czegokolwiek, jednak bardzo zależy mi na jakichkolwiek wskazówkach, co konkretnie muszę zrobić, żeby coś takiego wykonać, czym się sugerować etc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- moda   Odbieranie/Wysyłanie żądań   14.07.2011, 16:36:55
- - erix   Nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń.   14.07.2011, 18:00:27

Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.12.2025 - 14:25