![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dużo linków na stronie, chciałem przypisać do każdego z wstawianych linków krótki komentarz tekstowy, który będzie się wyświetlał gdy wskaźnik myszy znajdzie się nad linkiem. Problem w tym, że nie potrafię stworzyć uniwersalnego kodu, by taki komentarz był wyświetlany w dowolnym miejscu strony lub w ramce (link do innej strony).
W java skrypcie jest to dość rozbudowane (jak w gotowym przykładzie), da się to prosto zrobić w php ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym php to pojechałeś.
Jeśli wystarczy że opisem będzie krótki tekst to możesz ustawić atrybut title="Opis" dla linków. W przeciwnym wypadku najlepiej zastosować jakiś javascript |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wystarczy że opisem będzie krótki tekst to możesz ustawić atrybut title="Opis" dla linków. W przeciwnym wypadku najlepiej zastosować jakiś javascript Chcę to zrobić w php, bo w przyszłości planuję zastosować komentarze wczytane z pliku tekstowego, ew. obrazki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2011 Skąd: kierunek-->Południe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę to zrobić w php, bo w przyszłości planuję zastosować komentarze wczytane z pliku tekstowego, ew. obrazki. no ale w czym problem? title (lub alt - w zależności gdzie stosujesz) dodajesz jako atrybut do konkretnego znacznika... a już jego zwartość (czyli ten opis) możesz sobie dynamicznie generować.. Ten post edytował mos 14.07.2011, 18:18:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:17 |