![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2009 Skąd: Kozienice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Z racji, że jestem zielony a potrzeba mi szybko uruchomić tę "usługę" opiszę pokrótce problem: do katalogu na stronce: biuro/upload wrzuciłem 2 pliki jeden *.php z kodem:
a drugi utworzyłem w głównym katalogu folder tmp - hosting na home.pl. Po wybraniu pliku i probie uploadu wyrzuca mi komunikat: Warning: move_uploaded_file(biuro/upload/SIZE!.TXT) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /biuro/upload/index.php on line 27 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php91TbkH' to 'biuro/upload/SIZE!.TXT' in /biuro/upload/index.php on line 27 Plik: SIZE!.TXT o rozmiarze 585 bajtów został przesłany na serwer! Proszę o pomoc w uruchomieniu tego "dziadostwa" ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przydałaby się podstawowa wiedza o ścieżkach...
SKoro Twój skrypt php leży już w biuro/upload to nie: move_uploaded_file($plik_tmp, "biuro/upload/$plik_nazwa"); a: move_uploaded_file($plik_tmp, "$plik_nazwa"); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2009 Skąd: Kozienice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i o to chodziło!:) wielkie dzięki!
a jeszcze jedno pytanie - czy można zrobić tak, żeby pod ramkami "przeglądaj, wyślij plik" pokazywało załadowane pliki? bo w chwili obecnej mam do nich podgląd przez ftp jedynie. - czy za dużo kombinacji? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zczytujesz pliki i wyświetlasz na ekranie - proste.
Może ci się do tego przydać funkcja glob() jak i masa innych. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do ścieżek ja nauczyłem się przez corna w configu robic
u mnie pełny adres to
i w przykładzie twój skrypt dzięki temu masz pewność, że ścieżka jest na pewno dobra. i działa przy cronie tylko ten sposób |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat można prosić o gotową receptę Za takie teksty tematy tutaj są zamykane.Masz manuala: http://pl.php.net/manual/en/function.glob.php Masz tam to wszystko opisane, masz tam podane przykłady. Nic tylko skopiowa i wstawić swoje dane -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czy muszę utworzyć oddzielny skrypt, czy kod ten mogę wkleić do istniejącego już index.php?
|
|
|
![]()
|
|
Wklejaj gdzie chcesz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok wielkie dzięki sry za zasmiecanie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 05:13 |