![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to jest mój pierwszy temat na tym forum, jeśli wybrałem niewłaściwy dział to proszę o przeniesienie. Od paru godzin próbuję rozgryźć plugin sfGuardDoctrine. Oczywiście instalacja jest banalna, i wszystko działa gdy mam dwóch użytkowników np superadmina i zwykłego który próbuje się zalogować do backendu. Problem pojawia się dopiero wtedy gdy dodaję użytkowników którzy mają mieć tylko uprawnienia do frontendu i potrzebuję ograniczyć im dostęp do backendu.
Użytkownicy: Admin – uprawnienia useradmin User - nie zdefiniowano uprawnień Czyli taka kolejność przy której pojawia się problem: 1. Czyszczony cache i pamięć w przeglądarce 2. loguje sie jako Admin do backendu 3. wylogowanie z backendu 4. próba logowania jako User 5. wywala ze nie mam odpowiednich uprawnień czyli prawidłowo 6. więc próbuję znowu zalogować sie jako Admin i wywala mi ze też nie mam odpowiednich uprawnień i tu jest właśnie problem. Gdy wyczyszczę pamięć przeglądarki wtedy mogę znowu sie zalogować. Zauważyłem że po próbie logowania jako Admin trzyma mi w sesji dane User’a który próbował logować się przed Admin’em. Takie są ustawienia w pliku plugins/sfDoctrineGuardPlugin/modules/sfGuardUser/config/security.yml default: is_secure: on credentials: [useradmin] Jeśli miał już ktoś podobny problem byłbym wdzięczny za pomoc, podejrzewam ze rozwiązanie będzie banalne. Proszę pisać jeśli podałem za mało danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:06 |