Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony] sfGuardDoctrine + credentials, Problem z uprawnieniami do sfGuradDoctrine
ginjall

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, to jest mój pierwszy temat na tym forum, jeśli wybrałem niewłaściwy dział to proszę o przeniesienie. Od paru godzin próbuję rozgryźć plugin sfGuardDoctrine. Oczywiście instalacja jest banalna, i wszystko działa gdy mam dwóch użytkowników np superadmina i zwykłego który próbuje się zalogować do backendu. Problem pojawia się dopiero wtedy gdy dodaję użytkowników którzy mają mieć tylko uprawnienia do frontendu i potrzebuję ograniczyć im dostęp do backendu.

Użytkownicy:
Admin – uprawnienia useradmin
User - nie zdefiniowano uprawnień
Czyli taka kolejność przy której pojawia się problem:
1. Czyszczony cache i pamięć w przeglądarce
2. loguje sie jako Admin do backendu
3. wylogowanie z backendu
4. próba logowania jako User
5. wywala ze nie mam odpowiednich uprawnień czyli prawidłowo
6. więc próbuję znowu zalogować sie jako Admin i wywala mi ze też nie mam odpowiednich uprawnień i tu jest właśnie problem.

Gdy wyczyszczę pamięć przeglądarki wtedy mogę znowu sie zalogować. Zauważyłem że po próbie logowania jako Admin trzyma mi w sesji dane User’a który próbował logować się przed Admin’em.
Takie są ustawienia w pliku plugins/sfDoctrineGuardPlugin/modules/sfGuardUser/config/security.yml

default:
is_secure: on
credentials: [useradmin]

Jeśli miał już ktoś podobny problem byłbym wdzięczny za pomoc, podejrzewam ze rozwiązanie będzie banalne. Proszę pisać jeśli podałem za mało danych.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:06