![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, czy można tak wyrzucić kod php, aby druga litera była innego koloru niż inne z danego słowa w menu? Chciałem taki efekt zastosować na Wordpress, jednak nie mam pojęcia czy jest to możliwe do wykonania : np. "KONTAKT" ktoś mnie nakieruje albo coś zaproponuje? byłym wdzięczny za okazaną pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić w taki sposób:
Litery K i ONTAKT są kolru zdefiniowanego w CSS'ie a literka O koloru pomarańczowego.Innym sposobem jest też zdefiniowanie sobie np. znacznika P jako inny kolor i można byłoby zapisać to w taki sposób |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra, ale w wordpress wstawię poleceni, które wstawi mi w to miejsce menu, a kto wpisze co w menu to ja nie wiem choć przemyślę i Twoje rozwiązanie, dzięki!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić, aby automatycznie zmieniało 2 literę na kolorową za pomocą JS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak się wstawia menu, ale jak tak jak newsy, czyli dostajesz zmienną z tytułem to możesz przeliterować ją, literując ciąg masz pojedyncze znaki, dodać sobie $i i jeśli równa dwa dodać span'a.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:22 |