![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chce zrobić galerie, która na urządzeniach z touch screen będzie dawała możliwość użytkownikowi przewijanie galerii za pomocą ruchu palca po ekranie. Czy ktoś wie jak to można rozwiązać
![]() ![]() -------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien ale czy touchscreen nie obsługuje zdarzeń myszki, tak więc w ten sposób być może można by to zrobić. Jednak faktycznie html5 ma też jakieś frameworki dla obsługi dotyku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jquerymobile.com/demos/1.0b1/#/demo...api/events.html
Nie wiem, nie korzystałem nigdy ale event swiperight chyba się nada. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A powiedz jeśli można wiedzieć, to ma być strona pod telefony z iOs czy Androidem, czy też jakoś inaczej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 35 Dołączył: 5.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Docelowo na dotykowy ekran telewizyjny... ...rozwiązanie typu mosedown, mousemove, mouseup niestety nie działa - pierwsze jakie testowałem. Zaraz siadam do jquerymobile (wskazówka #luq) i dam znać co i jak.
-------------------- Jeżeli pomogłem rozwiązać Twój problem, kliknij pomógł.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:21 |