![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam katalog (files) w ktorym przechowuje obrazy danej domeny, zalozmy ze mam taka strukture katalogow:
files/katalog1/obrazek1.gif files/katalog1/katalog2/obrazek2.gif files/katalog1/katalog2/katalog3/obrazek3.gif chcialbym aby wszystkie obrazy byly one widoczne dla uzytkownika jako obrazki/danyobrazek.gif Da sie takie cos znajstrowac ? Czy po takiej zmianie w htaccess bede mogl za pomoca programiku przegladac aktualne katalogi na serwerze ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak, jedna ścieżka miałaby wskazywać na trzy pliki?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No was się pytam czy tak można. Nie zadziałałoby to na zasadzie ukrywania katalogów ? Ścieżka wiadomo, że jest inna dla każdego docelowego pliku tylko dla użytkownika/przeglądarki miałaby być inna.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co mi przychodzi do glowy to czasochlonna zabawa w dowiazania symboliczne. pomysl z .htaccess to krok zupelnie nie w ta strone.
|
|
|
![]()
|
|
Hmm czyli na kazdy folder
files/katalog1/obrazek1.gif files/katalog1/katalog2/obrazek2.gif files/katalog1/katalog2/katalog3/obrazek3.gif katalog1 katalog2 katalog3 trzeba by bylo walnac symlinka na files ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś napisać funkcję maskującą. Zależy czy chodzi Tobie o to, że wywołujesz je ze skryptu, czy bezpośrednio po URL.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:00 |