![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem z logowaniem. Samo logowanie działa, tzn. loguje się tak jak chcę, ale zrobiłem link 'odśwież stronę' i strona wraca mi do formularza logowania. Sprawdzałem błędy, ale nie wyskakuje mi tutaj nic. Mam np. link 'moje konto' i to samo. A chciałbym móc klikać na link np. z nagłówka 'Moje konto' bez zbędnego logowania się po raz kolejny. Gubi skrypt sesję, ale nie bardzo wiem dlaczego. Mam session_start() i session_register() i nie wiem gdzie tu jest błąd, może Wy mi pomożecie go znaleźć. Przedstawiam fragment kodu odpowiadający za wyświetlanie zalogowanego użytkownika:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie korzystasz przypadkiem z register_globals (linijka else if (!empty($user_login) && !empty($user_password)))
czy przypisujesz wcześniej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. Wcześniej mam zmienne przypisanie do formularza:
a register_globals w xamppie (bo na nim działam) jest ustawione na OFF |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod całego skryptu odpowiedzialnego za logowanie, bo inaczej to tylko gdybać będziemy.
|
|
|
![]()
|
|
Proszę, kod strony logowania:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie tu jest to owe session_start()? Ta funkcja musi pojawić się w każdym pliku z rozszerzeniem .php, który stanowi odrębną stronę. No chyba, że ten plik wstawiasz do innego pliku (np. za pomocą include()), w którym już session_start() użyłeś.
EDIT Poza tym nigdzie tutaj nie sprawdzasz, czy użytkownik jest zalogowany. Sprawdzasz jedynie, czy formularz został wysłany, a jeśli nie, to wyświetlasz formularz logowania. Ten post edytował mortus 13.07.2011, 14:12:01 |
|
|
![]()
|
|
no dobra, dodałem funkcję, ale:
- strona jest dołączana jako require_once więc nawet jak dodam na każdej stronie to nic nie zmienia |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 04:58 |