![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim słowniku wraz z pojawieniem się obcego słówka odtwarza się jego wymowa z pliku mp3.
Problem w tym, że przy jednych plikach wszystko działa bez zarzutu, a przy innych odtwarza się dopiero po najechaniu myszką na fragment widocznego odtwarzacza QuickTime. Czy to znaczy, że pliki są różnie kodowane, czy coś innego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 14 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak ja wcale nie mam QuickTime? Nie możesz stosować taga <audio />, lub wykorzystać jakiegoś flasha, np. http://flash-mp3-player.net/ ?
-------------------- Java and PHP developer 2007-2014 :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie racja. Skorzystałem z flasha i pod operą jest ok, ale IE w ogóle nie reaguje. Kod poniżej:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo IE różnie sobie radzi z object... Dla niego najczęściej używa się embed jeszcze. Zresztą sam poczytaj to się dowiesz, że dla dostępności pod wszystkimi przegladarkami stosuje się mix object+embed
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
No i poczytałem. Wszędzie piszą, że EMBED powinno być zawarte w OBJECT. No i spróbowałem:
No i w Operze działa, a w IE bez zmian - biała plama w miejscu odtwarzacza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Bo dla IE musisz podać CLSID wtyczki, a nie type.
Poguglaj; IE używa właśnie OBJECT. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Może ten artykuł Ci pomoże?
http://www.alistapart.com/articles/byebyeembed/ -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Siedzę już nad tym drugi dzień i IE8 mnie olewa. Kombinuję różne wersje, ale przy żadnej flashowy odtwarzacz nie działa (biała plama). Próbowałem tak:
a nawet tak: i jeszcze w kilku innych konfiguracjach i nic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://kb2.adobe.com/cps/415/tn_4150.html
I przestań brodzić w bagnie, bo lecisz na pałę miast pomyśleć i poszukać. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Masz rację erix - trochę spanikowałem. Wziąłem to, co działa z propozycji Alexa i zacząłem po trochu zmieniać. I znalazłem błąd, który popełniałem: w parametrze "movie" zamiast nazwy pliku trzeba było wpisać nazwę odtwarzacza. Teraz wygląda tak:
i działa w Operze i IE. Dziękuję Wam za cierpliwość. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:17 |