![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Chciałbym tekst z div przy użyciu ajax przesłać do skryptu php a następnie do bazy danych. Tekst umieszczony jest w div o id "aus":
Wartość ta pojawia się w nim poprzez radio button z id tego radio buttona:
Jeśli zaznaczę radio w div "aus" pokazuje się tekst Eiche Teraz chciałbym by za pomocą klawisza Auswahl który obsługuje div "aus" tekst Eiche znalazł sie po stronie php by później wrzucić go do bazy mysql Próbuję takiego rozwiązania:
w dane.php mam umieszczony skrypt połączenia do bazy oraz inserta... Jak mogę podejrzeć czy jakieś zmienne przesyłane są ajaxem z przeglądarki do php? ale nie mam wyniku...czy idę dobrą drogą ![]() ![]() Ten post edytował vojtasek 13.07.2011, 12:00:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Proszę wstawić bbcode
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jak mogę podejrzeć czy jakieś zmienne przesyłane są ajaxem z przeglądarki do php? Zainstaluj sobie FIREBUG dla FireFox.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i nic nie wrzuca mi do skryptu...sprawdziłem firebugiem...a ze zaczynam w jquery to nie wiem gdzie szukać błędu i czy takie kroki przesyłania danych tekstowych i nie tylko jest dobry...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysłałeś dane postem (fb)? Czy plik istnieje (fb)? Czy jest pusty (fb)?
fb - FIREBUG! -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
nigdy nie używałem tego narzędzia i wedle mnie nic nie przechodzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 21:40 |