![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Raczkuję w tematyce js, a efekt który chciałbym zrobić niestety opiera się tylko i wyłącznie na js (tj. css nie pozwoli na zrobienie tego w taki sposó ![]() Teraz co do problemu: Planuję zrobić menu z efektem NEON, elementy menu będą (bez najeżdżania na link) zwykłym tekstem, po najechaniu miałyby się zmienić cień tekstu na ten: text-shadow: 0 0 10px #fff, 0 0 20px #fff, 0 0 30px #fff, 0 0 40px #ff00de, 0 0 70px #ff00de, 0 0 80px #ff00de, 0 0 100px #ff00de, 0 0 150px #ff00de; Normalnie można zrobić coś takiego w CSS, lecz ja bym chciał aby ten cień pojawiał się stopniowo, na przykład w ciągu 2 sekund. Dlatego wydaje mi się iż funkcja setTimeout() jest tu idealna. Liczę że uzyskam tutaj rozwiązanie swojego problemu. Dziękuję i pozdrawiam! -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej setInterval()
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast męczyć się z czystym JS, lepiej przejrzyj np. jQuery i poszukaj, napewno taki efekt jest
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już napisałem, jeżeli chodzi o JS i JS podobne to ja dopiero raczkuję, znam podstawy które raczej nie wystarczą aby napisać odpowiednią funkcję bazującą na JQuery...
-------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wydaje mi się ,żeby JQ było dużo trudniejsze od JS-a możliwość, nawet jeśli chodzi o animacje są dużo większe od JS.
Niech Pan zajrzy do manuala JavaQuery. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Normalnie można zrobić coś takiego w CSS, lecz ja bym chciał aby ten cień pojawiał się stopniowo, na przykład w ciągu 2 sekund. Dlatego wydaje mi się iż funkcja setTimeout() jest tu idealna. może i jest idealna ale w nowych przeglądarkach w samym CSS ten efekt też osiągniesz http://css3.bradshawenterprises.com/cfimg1/ - co prawda nie efekt cienia ale.. a najlepiej przejrzyj całość: http://css3.bradshawenterprises.com/ -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:35 |