![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam konieczność skorygowania małych błędów na stronie jeżeli chodzi o przeglądarkę chrome , opera
![]() I jedyne co znalazłem na google to coś takiego :
Siedze nad tym cały dzień i nie mam pomysłu jak zrobić coś takiego : Mam styl css .styl { color:black;} /*testowo tak*/ A na chrome i tylko na nim ma być .styl1 { color:red;} I na każdej przeglądarce : FF ,Opera , IE będę miał tekst koloru czarnego a na chrome czerwonego ![]() Jak mam to zroić na podstawie kodu który przedstawiłem dokładnie jak mam to wyświetlić bo nie ogarniam za bardzo ![]() Proszę o pomoc.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koniecznie musi to być PHP? Tutaj znalazłem javascript.
http://www.fastpc.pl/thread-593.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie musi być PHP szukałem tego na JS ale nie znalazłem ale widzę że Tobie się udało !
UPS nie działa ![]() dałem tak :
w pliku HTML gdzieś dałem <div class="test"></div> A w pliku chrome.css .test { color:red; } i ten napis pojawia się także na Mozilli i innych przeglądarkach.. Why ? ![]() ma to być tylko dla chrome UWAGA ! Z tym napisem to testowo czy działa ![]() Ten post edytował sakuwbarakushow 11.07.2011, 16:46:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj to o czym pisałeś i za pomocą instrukcji warunkowej spraw, żeby wybierało różne arkusze stylów zależnie od przeglądarki
![]() Skorzystaj z tego: http://www.php.net/manual/en/function.get-browser.php -------------------- Michal Zarobkiewicz Photographic Gallery |
|
|
![]()
|
|
Na innym forum podpowiedzili aby zrobić tak:
I ja zrobiłem tak :
Nie wiem czy umiejscowienie drugiego skryptu ma znaczenie ale dzialła to tak ze na każdej przeglądarce odpala się zawartość pliku chrome.css ... czyli takowa :
Klasa wyslij istnieje także w innym pliku *css i jest ona dla każdej innej przeglądarki niżeli nadmienione tutaj *chrome Co jest nie tak ? ![]() Proszę o pomoc.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki PHP są "przerabiane" przez silnik PHP linijka po linijce... Tzn, że najpierw musisz napisać wartość zmiennej, a dopiero później możesz z niej skorzystać...
Czyli musisz zamienić, najpierw wykrywanie przeglądarki, a potem dobieranie odpowiedniego akrusza. Aaa i możesz to wszystko wewnątrz pojedynczego <?php ?> Edit: Nie wiem, co to za forum, ale nie znam zapisu else if... Powinno być pisane razem elseif... Ten post edytował Age1869 11.07.2011, 18:41:05 -------------------- Michal Zarobkiewicz Photographic Gallery |
|
|
![]()
|
|
Podobno można pisać w PHP else if i elseif to wychodzi i działa tak samo.
Okey więc poprawki :
Wyżej wstawione przed deklaracją DocType. Niżej wstawione w nagłówku w head.
Efekt ? nie działa styl chrome.css wpisałem w nim dla klasy top:400 ; i nie ruszył się ma taką samą wysokość jak wcześniej ... A działa na przycisk w dalszym ciągu klasa ogólna.. no i pytanie dlaczego tak ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. można stosować else if, tylko trzeba odpowiednio klamry zastosować :]
2. kurde, ja nie mogę - PORÓWNYWANIE to nie PRZYPISYWANIE! |
|
|
![]()
|
|
Działa !
![]() Wielkie dzięki ![]() Ten post edytował sakuwbarakushow 11.07.2011, 19:22:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:13 |