![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę ze zbiorem różnych obrazków. Wstawiłem też tam sharer fb. I mam pewien problem. Na danej stronie oprócz wspomnianego obrazka znajdują się też inne np. od nawigacji (prawo, lewo) i zazwyczaj normalnie jako domyślny brany jest ten o którego mi chodzi. Ale wtedy gdy 'waży' od dość sporo to jest pomijany i jako do udostępnienia na Tablicy brane są te inne. Macie pomysł jak temu zaradzić? Miał ktoś kiedyś taki problem i wie jak go rozwiązać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Open Graph protocol - Facebook Developers i wszystko jasne...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli się nie myle to to co podałeś jest do like a nie do sharera
o którego mi chodzi. Myślę, że pewnie da się to zrobić dając na sztywno link do miniaturki w parametrach ale nigdzie nie moge znaleźć jaki on by musiał być. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że jakbyś logiczniej i składniej napisał, co się dzieje, ktoś by Ci jaśniej i składniej napisał, co zrobić...
Osobiście niewiele rozumiem z Twojego opisu, a interpretowanie twórczości literackiej mnie nie interesuje. -------------------- Michal Zarobkiewicz Photographic Gallery |
|
|
![]()
|
|
Ok. Postaram sie jaśniej.
Na stronie mam kilka obrazków. Chcę, aby jednym z nich (głównym, reszta odpowiedzialna jest np za nawigację) można się było podzielić na FB za pomoca sharera, którego kod prezentuje wyżej. I zazwyczaj wszystko jest ok. Jako domyślny obrazek do podzielenia się wybierany jest ten główny. Ale jeśli jest to np gif mający trochę wagi to nie jest wczytywany przez sharera i brane są te np od nawigacji. Miał ktoś z tym problem i wie jak rozwiązać? Albo czy da się jakoś ustawić na sztywno podając link do miniatury mającej być opublikowanej na FB ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam nigdy nie korzystałem z takich rzeczy (nie lubie facebook'a i podobnych), ale z tego, co widziałem trzeba najlepiej dać to w kodzie php.
Ja bym dodał do bazy danych tabelę z tymi obrazkami i ich adresami, a potem za pomocą pętli while wszystko dodawał i w tym dodawał do skryptu facebookowego odpowiedni link. -------------------- Michal Zarobkiewicz Photographic Gallery |
|
|
![]()
|
|
Wszystko ok, tylko właśnie jak dodać te linki z miniaturami odpowiednimi na sztywno...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdziłeś to co Ci podał @thek?
Z tego co wiem, share już nie jest wspierane. Nie kombinuj czasem z jakimiś bazami danych...o zgrozo. |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzałem tyle, że to jest do like a nie do sharera i raczej nic mi nie da. A z tym wspieraniem to też mi się wydaje ze masz racje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To taki problem sprawdzić, czy na pewno nic nie da?
![]() Testuj sobie i zobacz skąd jest brane image: https://developers.facebook.com/tools/lint/ |
|
|
![]()
|
|
Ale wytłumacz mi teraz co by mi miało dać poznanie opinii o znacznikach pod like jak używam czegoś innego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Sharer był pierwowzorem like i stąd także, z tego co mi wiadomo, wykorzystuje znaczniki og
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:01 |