![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam tego typu skrypt do wysyłania zapytania ze strony www
Kod php w pliku np kontakt.php:
i plik image.php
Pytanie brzmi: gdzie leży problem, ponieważ nie wysyła mi maili na skrzynkę...domena wpisana dobrze, funkcja mail włączona na serwerze, serwer smtp też dostępny... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak brzmi komunikat bledu ?
![]() czy funkcja mail zwraca wartosc true ? jesli tak, to problem lezy po stronie smtp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie zwraca mi żadnego błędu.
Poprostu nie otrzymuję maila na skrzynkę, a powinienem :-) a jak sprawdzić czy zwraca true? Jestem laikiem i nie bardzo wiem jak to sprawdzić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj użyć do tego var_dump.
-------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmmm, a nie możesz troszkę jaśniej? Jak już pisałem, raczkuję w tym wszystkim.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy serwer obsluguje funkcje mail(). niektore hostingi blokuja te opcje ze wzgledu na liczny spam wysylany przez boty odwiedzajace witryne. najlepiej rzuc okiem na php.ini. wiecej info znajdziesz w google, nie chce mi sie tego opisywac. tak czy inaczej stworz nowy plik .php i wyswietl w nim konfiguracje parsera php.
-------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy czytałeś pierwszy mój post, ale tam wyraźnie napisałem, że funkcja mail działa na moim serwerze.
dla potwierdzenia treść maila z supportu Kod Witam serdecznie, Uprzejmie informuję, że funkcja ta jest uruchomiona i działa poprawnie. Sprawa rozwiązana. Tzn już wysyła. Błąd tkwił w tym, że zmieniłem name inputa email na mail :-) Ten post edytował rafales 12.07.2011, 12:40:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 14:31 |