![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem.
widziałem już gdzieś coś takiego lecz nie wiem gdzie, otóż trzeba mi coś podobnego do border-radius tylko żeby nie robiło okrągłego tylko proste, tzn. że nie chce żeby rogi były zaokrąglone tylko zcięte prosto jak od linijki. chcę zrobić taki jakby sześciokąt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z samym css i html nie dasz rady.
Polecam: http://jquery.malsup.com/corner/ Ciebie zainteresuje pewnie efekt Bevel ![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki o takie coś mi właśnie chodziło. a swoją drogą to css 3 takie coś powinien mieć.
EDIT: Bevel robi 8-kąt a nie 6-kąt, musiałem użyć steep i zmienić wartość w skrypcie aby był 6-kąt. Ale pojawił się problem. Otóż jeśli 2 takie divy nachodzą na siebie to tam gdzie są te rogi zcięte to jest kolor tła, i jest taki jaby prostokąt np. biały a w nim czerwony 6-kąt Ten post edytował hapek1 12.07.2011, 05:52:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 01:57 |